AT&T i Nokia gube novac?


Analitičar Horace Dediu, izračunao je da su Nokia i američki telekom AT&T potrošili po 450 dolara za svaku od prodanih Lumia 900 koje trenutno predstavljaju perjanicu Nokijine i ujedno Windows Phone ponude.

Kompanija Ad Age procenila je da je AT&T potrošio oko 150 miliona dolara na promociju lansiranja Lumie 900 dok je sama Nokia potrošila još 25 miliona dolara kako bi nove smartfonove stavila u džepove AT&T-jevih zaposlenih.

Budući da je AT&T na američkom tržištu uspeo prodati tek 330.000 Lumia 900, ispada da su za svaki prodati telefon dve kompanije potrošile 450 dolara.

Lumia 900 je u sklopu pretplatničkog ugovora na AT&T mreži do sada bila dostupna po ceni od 99 dolara. Ta cena je neki dan prepolovljena kako bi se pripremio teren za predstavljanje uređaja sa Windows-om 8 (Lumiu 900 neće biti moguće nadograditi na novi OS) što će reći da će AT&T još teže vratiti novac.

Doduše, treba imati na umu da u spomenutu računicu nije uračunato koliko će AT&T zaraditi od pretplata na svoje usluge budući da je Lumia 900 jeftino moguće dobiti isključivo uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Pierre Ferragu iz kompanije Bernstein Research predviđa da će se ove godine prodati svega tri miliona Nokijinih Windows Phone smartfona. To je procenio na temelju brojke od 1,1 do 1,4 miliona uređaja koji su do sada isporučeni kupcima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.