Da li ste već probali Instangram u browseru?


Instagram, hibrid društvene mreže i servisa za uređivanje i deljenje fotografija, korisnicima koji su mu pristupali sa stonih računara do nedavno nije nudio gotovo nikakvu funkcionalnost. Mogli smo otvoriti i pogledati fotografiju koju je neko postavio i pročitati komentare, ali to je otprilike bilo sve.

Od pre nekoliko dana službena stranica Instagram-a nudi nam opciju uređivanja sopstvenog korisničkog profila. Osim toga, bez korišćenja Instagram-ove aplikacije za iOS ili Android, dakle direktno sa bilo kojeg računara povezanog na Internet, od sada također možmo lajkovati i komentarisati fotke koje su postavili drugi korisnici servisa.

Do samih fotografija i dalje ćemo dolaziti isključivo putem linkova na drugim društvenim mrežama, budući da Instagram-ova stranica još uvek ne nudi neki oblik pretraživanja tuđih fotografija, kao ni pregledavanja sopstvenih.

Ovim potezom Instagram ne teži privući korisnike koji ne poseduju pametni telefon sa iOS-om ili Android-om, budući da je izrada korisničkog profila (samim time i lajkovanje i komentarisanje) i dalje moguća isključivo unutar aplikacije za ova dva mobilna OS-a.

Vizualno, ova nova funkcionalnost jako podseća na Facebook i verovatno se može smatrati prvim u nizu koraka Facebook-ove asimilacije Instagram-a, za kojeg je Zuckerberg pre nekoliko meseci izdvojio svoticu od milijardu američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ovo postoji odavno...ne od pre nekoliko dana


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.