Evo kako da spasite pokvašeni gadget


Ako baš morate da nosite mobilni na plažu, najbolje bi bilo da imate neko nepropusno kućište ili kesicu sa zatvaračem. Ali ako je već upao u vodu, najbitnije je da ga ne uključujete.

Kako dolazi leto sve smo češće uz vodene površine koje nam postaju najbolji prijatelj u borbi s vrućinama, ali našim gadgetima ista ta voda postaje najgori neprijatelj. Gotovo sigurno je nekome upao mobilni ili fotoaparat u vodu i znate o čemu se radi. Ali, ne očajavajte jer za vaš uređaj još može biti nade.

Naravno nisu sve metode za sušenje mobilnog telefona jednako uspešne. Puno toga zavisi o uređaju koji koristite.

1. Nakon što ste mobilni ili neki gadget izvadili iz vode, najbitnije je da ga ne uključujete.
2. Ako imate telefon ili neki uređaj koji se može rastaviti, rastvorite ga i izvadite bateriju, SIM karticu i ostale delove poput memorijske kartice, koji se lako mogu izvući.
3. Ako je uređaj upao u slanu vodu, isperite svu so običnom vodom. Minerali iz vode mogu da oštete spoeve. Uzmite peškir i upijte svu vodu koju možete i obrišite delove. Protresite uređaj i pokušajte izbaciti što više vode koja se zavukla pod plastiku. Izbegavajte korišćenje fena, jer toplina može oštetiti uređaj.
4. U činiju sa običnim pirinčem stavite uređaj i ostavite ga 12 do 24 sata u njoj. Pirinač jako dobro upija vlagu i mogao bi da spase vaš uređaj. Naravno, dosta toga zavisi o tome o kojem se uređaju radi, poput iPhone-a ili nekog Samsung telefona i delovima koji se mogu rastaviti... Kao alternativu pirinču možete koristiti silica gel koji se može kupiti u prodavnicama sa alatom ili tehnikom. Postupak je isti kao i sa pirinčem, ali gel bi trebao da upije više vlage. Nakon postupka sa pirinčem, isti možete oprati i napraviti neko jelo od njega.
5. Nakon što se uređaj potpuno osušio, sastavite ga i pokušajte uključiti.

Ipak, najbolje bi bilo da vam je ovaj postupak nepotreban, ali za to trebate pazite i zaštitite vaš gadget. Kako bi izbegli ovakve probleme sa gadgetima koji su završili u vodi, najsigurnije bi bilo da kupite vodootporno kućište, a za brojne uređaje postoji ceo niz zaštita. Nedavno smo pisali o Scuba Suit kućištu kompanije Photojojo sa kojim je lako i tipkati po ekranu pod vodom. Nepropusne kesice sa zatvaračem takođe mogu poslužiti za prvu silu i zaštitu od peska, vode...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.