Facebook ''izgubio'' privatne i poslovne mailove brojnih korisnika


Facebook je nedavno bez ikakve najave i obaveštenja korisnicima u ličnim podacima na svojoj društvenoj mreži zamenio e-mail adrese i postavio @facebook.com kao glavnu mail adresu.

Ovaj je potez Facebook-a direktno ogorčenje mnogih korisnika jer o tome uopšte nisu bili obavešteni, ali nakon toga za mnoge su se pojavili puno veći i ozbiljniji problemi koji su otkriveni sasvim slučajno.

Jedna od prvih osoba koja je primetila nove probleme jest Rachel Luxemburg iz Adobe-a kojoj je kolega otkrio da se u njegovom telefonu pod informacijama o njenom poslovnom mailu - umesto dotadašnjeg maila, nalazi upisana njena @facebook mail adresa.

Zbog toga više uopšte nije dobivala poslovne mailove od osoba kojima je Facebook zamenio nenu adresu, a kada je saznala za problem proverila je na Facebook-u i saznala da su ti mailovi izgubljeni jer uopšte nisu skladišteni među porukama sa ove društvene mreži. Novinarima Cnet-a rekla je da su ti mailovi nestali i zapitala se koliko je još mailova od kolega i prijatelja izgubljeno, a da ona ne zna za to.

Na Cnet-u kažu da je ovaj problem prijavio "uznemirujuće veliki broj korisnika" kojima je Facebook u adresarima njihovih uređaja izmijenio mail adrese i umesto onih koje su se do sada koristile, ubacio @facebook.com adresu (bez njihova znanja) zbog čega mnogi korisnici više nisu dobivali mailove koji su im poslani na privatne i poslovne adrese.

Novinari sa Digital Trends-a kontaktirali su ekipu iz Facebook-a, a iz kompanije su im rekli da se korisnicima koji koriste određene uređaje pojavio bug koji je kao primarnu e-mail adresu, umesto do tada određene, "povukao" poslednje dodatu adresu, a to je za većinu korisnika bila upravo @facebook.com adresa te trenutno rade na rješavaju tog problema.

Napominju i da korisnicima kojima su zamenjene e-mail adrese i kojima je preusmeren saobraćaj na @facebook.com adresu mailovi nisu izgubljeni, već se nalaze u porukama na Facebook-u, ali ne u mapi sa glavnim porukama, već u mapi "ostale poruke".

Naime, većina korisnika u inbox na Facebook-u dobija poruke i mailove samo od prijatelja i prijateljevih prijatelja na Facebook-u, dok ostale poruke (uključujući i mailove od ostalih korisnika) dolaze u inbox "ostale poruke" (veliki broj korisnika ni ne zna da taj inbox postoji), ali kada dobiju poruke u taj inbox, Facebook im ne pošalje obaveštenje o primljenoj poruci.

Zbog toga su mnogi korisnici mislili da su njihovi mailovi izgubljeni, ali oni su ih primili, ali s obzirom da su skladišteni u inbox koji nikad ne proveravaju niti su dobili obaveštenje da su ih primili, jasno je da nisu mogli znati da pristigli u taj inbox.

Ako još niste, promenite svoj glavni e-mail na Facebooku (idite na "O meni" i onda na "Kontakt podaci") u svoj dotadašnji mail i za svaki slučaj proverite inbox ostalih poruka na Facebook-u - ko zna, možda ste do sada dobili veliki broj (važnih) mailova, a da toga niste niti svesni te ti mailovi već danima stoje u dodatnom inbox-u na Facebook-u koji vas uopšte ne obaveštava o pristiglim porukama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. ms kaže,

    facebook u zadnje vreme pravi nenormalne greške, kao korisnik, uopšte nisam zadovoljan njihovim potezima


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.