Fizička tastatura za iPhone - može!


Virtuelna tastatura na iPhone-u funkcioniše sasvim solidno, ali ipak je mnogo onih koji bi radije koristili fizičku tastaturu, što zbog više preciznosti pri kuckanju što zbog toga što virtuelna tastatura nameće određena ograničenja (primera radi nije je moguće koristiti dok nosite rukavice).

Osnivači kompanije SoloMatrix, Cody Solomon i njegov sin Robert Solomon, došli su na ideju kako rešiti ove probleme na vrlo praktičan način pomoću proizvoda nazvanog Spike.

SoloMatrix inicijalno namerava da ponudi dve vrste Spike kućišta. Spike1 jeftiniji je model na kojem je telo podeljeno na dva dela. Tastatura je smeštena na poleđini donjeg dela zaštitnog kućišta , a kada je korisnik poželi koristiti, potrebno je donji deo skinuti sa telefona, zarotirati ga za 180 stepeni, i ponovo postaviti na telefon.

Skuplji Spike2 izrađen je od kvalitetnijih materijala u odnosu na Spike1, a najveća prednost je to što je sada tastatura preklopna. Samim time mnogo ju je jednostavnije postaviti odnosno jednostavno preklopiti na prednju stranu telefona. U oba slučaja tastature su debele oko 6 milimetara, a izgledom i dizajnom podsećaju na nadaleko hvaljene tastature sa starijih Blackberry uređaja.

Da bi učestvovali u ovom projektu na Kickstarter-u je potrebno priložiti samo jedan dolar, ali tek za 20 SoloMatrix će vam poslati Spike1 tastaturu, a 40 dolara potrebno je izdvojiti za Spike2. Svi modeli Spikea trenutno su kompatibilni sa iPhone-om 4 i 4S, a ako posao bude išao dobro SoloMatrix planira da izradi slično kućište i za druge popularne pametne telefone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.