Galaxy Nexus ostaje na američkom tržištu


Nakon što je zabranjena prodaja Galaxy Nexus pametnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama, Google i Samsung su najavili novu softversku zakrpu koja bi im trebala osigurati nesmetanu prodaju.

Kako javlja The Verge, Google planira da zaobiđe Apple-ove optužbe za korišćenje njihovih patenata jednostavnom softverskom zakrpom za Galaxy Nexus pametne telefone, koja će biti ubrzo dostupna svim korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, nezavisno od operatera.

Takođe, za sada nije jasno da li će korisnici moći da zaobiđu instalaciju spomenute nadogradnje, koja u suštini sužava mogućnosti opcija za brzu pretragu.

Naime, traka za brzu pretragu na početnom Android ekranu na Galaxy Nexus telefonima od sada neće biti u stanju da vrši lokalnu (uključujući instalirane aplikacije i integrisani Gmail), već samo online pretragu. Što se tiče glasovne pretrage, koja se takođe spominjala u Apple-ovoj tužbi, Galaxy Nexus će je zadržati, ali uz identična ograničenja kao i u slučaju brze pretrage sa početnog ekrana.

Iz Google-a najavljuju kako je Google Now, opcija koja stiže sa verzijom 4.1 Android operativnog sistema, za sada sigurna i kako odluka suda "Utiče samo na Galaxy Nexus, a ne i na produkte na Galaxy Nexus-u."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.