Google Chrome samo za Snow Leopard


Google u verziji Internet pregledača Chrome za Apple-ove računare uskoro prestaje sa podrškom za OS X 10.5 Leopard. Prema službenim izjavama, Chrome od verzije 22 koja je sada u developer kanalu, a u slobodnoj se distribuciji očekuje za tri meseca, podržava samo OS X 10.6 (Snow Leopard) i novije operativne sisteme.

Nova verzija Chrome-a će developerima web aplikacija omogućiti pristup kameri i mikrofonu na korisničkom računaru (putem interfejsa getUserMedia), što će omogućiti razvoj web aplikacija za video konferencije, multimedijalni chat ili vizualno logovanje na različite usluge.

Druga novina odnosi se na Gamepad interfejs, koje bi programerima trebalo da pruži pristup igračkim kontrolerima i tako korisnicima omogućiti prijatnije igranje igara unutar Chrome pregledača.

Izostanak podrške za Leopard korisnicima ne bi trebalo predstavljati preveliko iznenađenje - dosadašnja verzija ionako je radila samo na Mac-ovima sa Intel-ovim procesorima, dok PowerPC verzije sa OS X 10.5 (linije G4 i G5) nikada nisu ni mogle pokretati bilo koju verziju Chrome-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.