Istraga protiv Motorola Mobility-a


Kako piše Reuters, američka anti korupcijska tela pokrenula su istragu vezanu uz uslove licenciranja patenata Google-ove filijale Motorola Mobility.

Navodno je američka savezna tržišna komisija poslala zahteve za istragom raznim kompanijama zahtevajući od njih da iznesu uslove pod kojima licenciraju tehnologije u vlasništvu Motorola Mobility-a.

Naime, Motorola Mobility se našla na meti kritika brojnihkompanija zbog previsoke cene koju zahteva za svoje tehnologije koje su deo industrijskih standarda. Najpoznatiji je spor sa Microsoft-om koji je odbio da plati licencu za Motoroline tehnologije, pa je stoga Motorola protiv njega podigla tužbu zahtevajući i zabranu prodaje igračke konzole Xbox.

Tehnologije koje su deo opšte prihvaćenih industrijskih standarda trebale bi da budu licencirane svima zainteresovanima pod razumnim uslovima, odnosno Fair, Reasonable And Non-Discriminatory (FRAND).

Microsoft-ovi predstavnici potvrdili su kako su primili zahtev američke savezne tržišne komisije za istragom, ali odbili su da komentarišu sadržaj.

Google-ovi predstavnici su samo istaknuli kako uzimaju FRAND uslove vrlo ozbiljno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.