Kineska firma tuži Apple zbog kršenja patenta u Siri-ju


Nakon što je Proview od Applea izvukao sočnih 60 miliona dolara, još jedna kineska kompanija želi da omasti brk delićem fantastično velikog budžeta Steve Jobsovog čeda - firma Zhizhen Network Technology podnela je tužbu protiv Apple-a zbog navodnog kršenja patenta vezanog za chat bot sistem po imenu "Xiaoi Bot".

Naime, Xiaoi Bot je u svojoj najnovijoj verziji vrlo sličan virtuelnom asistentu Siri-ju i sposoban je razumeti, i odgovoriti na upite korisnika naprednog telefona, što je i predmet tužbe. Čista situacija, zar ne? Pa, ne baš. Spomenute mogućnosti i izgled Xiaoi Bot aplikacije, predstavljene u videu ispod, uvedene su tek nakon Apple-ovog predstavljanja iPhone-a 4S i Siri-ja - Interfejs Zhizhenove verzije je očigledno kopija Apple-ove.

S druge strane, pak, Zhizhen tvrdi da je, nezavisno od izgleda aplikacije, još 2006. godine posedovao patent na tehnologiju kojom se služe Siri i Xiaoi Bot. Štaviše, njihova tehnologija je pre par meseci osvanula Lenovo Android 4.0 K91 Smart TV-u u vidu virtuelnog asistenta (video u prilogu).

Ukoliko se sud složi sa Zhizhenovim navodima, iz ove firme su izjavili da očekuju odštetu veću od Proview-ovih 60 miliona dolara.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. asdf kaže,

    lol, patent trolovi


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.