Kineska kompanija koja proizvodi hemikalije tuži Apple


Još uvek nema službene potvrde iz Apple-a, ali prema pisanju kineskih medija, kompaniju je odlučila da tuži lokalna kompanija koja se bavi proizvodnjom hemikalija za domaćinstvo.

Razlog za tužbu je što je kineska kompanija (Jiangsu Xuebao) registrovala kineski prevod imena "Snow Leopard" za potrebe proizvodnje elektronske opreme još 2000. godine. Sada naravno tvrde da je Apple s OS-om X 10.6 Snow Leopard iskoristio ovo tržišno ime za svoje potrebe.

Sud u Šangaju već je prihvatio ovu tužbu, a saslušanje je dogovoreno za 10-ti jul. Kineska kompanija tvrdi da je sudu već poslala preko 100 dokaza svoje tvrdnje. Kao kompenzaciju od Apple-a traže svega 500.000 RMB-a (oko 80.500 američkih dolara) i službeno izvinjenje.

Xuebao je takođe tužio četiri kineske kompanije koje se bave distibucijom Apple-ovih proizvoda odnosno oglašavaju i prodaju Snow Leopard.

Ipak, kineski advokati smatraju da sud neće presuditi u korist Xuebao-a budući da Apple u Kini nije koristio termin "Snow Leopard" preveden na kineski.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.