Ko će i kako moći da se nadogradi na Windows 8


Kako piše ZDNet koji se dokopao internog dopisa koji je Microsoft poslao svojim partnerima, korisnici će moći da nadograde na jednaku ili bolju verziju Windows-a 8 bez gubitka podataka u slučaju da se drže jedne te iste procesorske arhitekture.

Samim time biće moguće nadograditi 32-bitni Windows 7 na 32-bitni Windows 8, ali neće biti moguće preći sa 32-bitnog na 64-bitni OS.

Što se tiče klauzule o "jednakoj ili boljoj verziji", ista će prisiliti korisnike Windows-a 7 Professional i Ultimate da nadograde isključivo na Windows 8 Pro. Vlasnici Windows-a 7 Enterprise moraće da pređu na Windows 8 Enterprise dok će obični Windows 8 biti rezervisan za korisnike ostalih podržanih OS-ova - Windows-a 7 Starter Edition, Home Premium, Windows-a Vista, pa čak i Windows-a XP.

Korisnici jeftinijih verzija starijih OS-ova moćiće da nadograde na Windows 8 Pro, ali će za to morati izdvojiti nešto više novca.

Treba naglasiti da će korisnici Windows-a XP SP3 i Windows-a Vista koji nisu nadograđeni na SP1 u procesu migracije na Windows 8 izgubiti sve instalirane aplikacije i podešavanja dočim će lične datoteke (My Documents, My Pictures i slično) ostati netaknute.

Cene spomenutih nadogradnji u internom dopisu nažalost nisu navedene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.