Nekoliko detalja o CyanogenMod-u 10


Iako momci iz CyanogenMod-a još uvek nisu dobili priliku da videti izvorni kod nove iteracije Google-ovog mobilnog operativnog sistema, preko Google+ mreže podelili su svoje planove sa fanovima i korisnicima ovog modifikovanog operativnog sistema.

Prva vest je da će Jelly Bean verzija CyanogenMod-a nositi oznaku 10. Logika iza toga prilično je zanimljiva. CyanogeMod naime verzije svojeg ROM-a označava brojkama prema početnom slovu kodnog imena Android OS-a na kojem je određeni CM ROM temeljen. CyanogenMod temeljen na Gingebread-u nosi oznaku 7 budući da je G sedmo slovo u američkoj abecedi. CyanogenMod temeljen na Jelly Beanu će pak biti označen sa brojkom 10 budući da je J deseto slovo abecede.

Nadalje, tim ne očekuje osobite probleme pri implementaciji tehnologija koje je Google najavio u sklopu projekta Butter (odnosno maslac). U sklopu ovog projekta sažet je napor Google-ovih programera da korisični korisnički imnterfejs Jelly Bean-a učini mnogo bržim, fluidnijim i responzivnijim na korisnički input. U osnovi, svi uređaji koji imaju dovoljno dobar hardver za CM9 (primera radi 512 MB radne memorije) i već su podržani od strane CyanogenMod-a, dobiće i nadogradnju na na CM10.

Premda je CM-ovim programerima trebalo dosta vremena da naprave prelazak sa CyanogenMod-a 7 na CyanogenMod 9, prelazak sa devetke na desetku ne bi trebao da bude ni približno toliko naporan budući da razlike između ICS-a i JB-a jednostavno nisu toliko velike kao između Gingebread-a i ICS-a.

Što se tiče paralelnog razvoja različitih verzija CyanogenMod-a, plan je da tim lansira stabilnu verziju CM-a 9 uz manje nadogradnje po potrebi. Nakon toga će napori tima biti usmereni na CyanogenMod 7 namenjen starijim uređajima i CyanogenMod 10 namenjen modernim uređajima.

Budući da će većina, ako ne i svi uređaji koje pokriva CM9 dobiti nadogradnju na CM10, CyanogenMod-ov tim ne vidi smisla u održavaju CM9 grane CyanogenMod projekta.

Post na Googleu+ se završava izjavom da trenutno nema definiranog roka za isporuku CM-a 10 već da će isti biti lansiran kada bude dovršen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. hacker kaže,

    jedva ga čekam


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.