NFC nije bezbedan


Kako je Samsung generalni sponzor Olimpijskih igara koje će ove godine održati u Londonu, kompanija se isprsila i objavila da će svim takmičarima pokloniti novi smartphone Galaxy S3.

Jedna od zanimljivijih mogućnosti novog Samsung-ovog uređaja je podrška za tehnologiju NFC (Near Field Communication) koja omogućava bežično plaćanje putem telefona. Primera radi možete kupiti sok na automatu koji podržava NFC tako da mobilni približite odgovarajućem mestu na automatu gde je implementiran NFC senzor.

Ipak, nije sve tako divno i krasno. Bezbednosna kompanija McAfee naime javlja da hakeri vrlo lako kroz NFC mogu doći do podataka o kreditnim karticama. Kako kaže Jimmy Shah, McAfee stručnog za bezbednost mobilnih platformi, "Hakeri mogu postići izvrsne rezultate fokusiranjem na operativni sistem i biblioteke (libraries) koje su povezane sa NFC-om. Zbunjujući hardver, što uključuje slanje neispravnih ili oštećenih podataka aplikacijama kako bi se otkrile ranjivosti, je dobar prvi korak."

Shah kaže da napadač koji želi da pronađe bezbednosnu rupu u Galasy-u S3 može jednostavno kupiti uređaj i eksperimentisati sa ubacivanjem neispravnih NFC tagova što će mu sa vremenom omogućiti da pronađe u sistemu. Dodatan problem u kontekstu Olimpijade je što će na relativno malom prostoru biti tako puno ljudi sa istim uređajem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.