Objavljene verzije Windows Servera 2012


Microsoft je najavio pojednostavljenje licencnog modela, a prvi korak je smanjenje raspoloživih verzija Servera 2012. Tako će novi Server dolaziti u svega četiri verzije: Foundation, Essentials, Standard i Datacenter. Enterprise verzije više nema, kao ni Windows Home Servera.

Foundation verzija biće raspoloživa samo OEM proizvođačima, a namenjena je malim kompanijama sa maksimalno 15 korisnika. U ovoj verziji virtualizacija neće biti podržana.

Essentials takođe neće podržavati virtualizaciju, imaće pojednostavljen interfejs sa prekonfigurisanim cloud servisima, a imaće limit na 25 korisnika.

Standard je puna verzija Servera sa podržanim virtualizacijskim tehnologijama i licencom za dva CPU-a. Novost je uključenje licenci za dve virtualne instance, što je poboljšanje u odnosu na verziju 2008 R2 koja je uključivala jednu licencu za virtualizirani Server.

Na kraju, Datacenter dolazi bez ikakvih ograničenja sa licenciranjem po procesoru i neograničenim brojem licenci za virtualne mašine.

Ulazak u RTM fazu se očekuje vrlo skoro, zajedno sa desktop Windowsom 8, što bi se moglo desiti u narednih mesec ili dva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.