Sudija: Samsung-ovi tableti ''nisu cool poput iPad-a''


Kada čujete da neko kaže da Samsung-ovi tableti "nisu cool poput iPad-a" verovatno ćete pomisliti da je ovo izjava nekog velikog ljubitelja Apple-a koji koristi samo Mac-ove, iPhone i iPad, ali verovali ili ne, ovo je izjavio jedan britanski sudija u sporu između Apple-a i Samsung-a oko kršenja patenata.

Kao i na nekoliko tržišta širom sveta, Apple je i u Velikoj Britaniji podneo tužbu protiv Samsung-a u kojoj su optužili južnokorejsku kompaniju da je sa svojim modelima tableta kopirala dizajn njihovog iPad-a.

Ali, kako prenosi Bloomberg, sudija Colin Birss odbacio je Apple-ovu tužbu rekavši da tri modela Samsung-ovog Galaxy tableta (Galaxy Tab 7.7, 8.9 i 10.1) ne krše njihove patente i ne kopiraju dizajn njihovog tableta dodavši da "nisu cool poput iPad-a".

Apple-ovi i Samsung-ovi modeli sa prednje su strane jako slični, ali razlika između njih nalazi se u tome što su Galaxy tableti jako tanki i imaju "neobične detalje sa zadnje strane".
Iako se u Samsungu sigurno nisu složili sa zaključkom kako njihovi proizvodi nisu dovoljno cool, ipak su zadovoljni sa ovom odlukom koja pokazuju da oni ne krše Apple-ove patente i ne kopiraju iPad.

U Apple-u će se verovatno žaliti na ovu odluku (sudija im je dao rok od tri nedelje za podnošenje žalbe) - portparol ove kompanije kaže kako Samsung-ovi proizvodi izgledaju poput iPad-a i iPhone-a i oni moraju da zaštite svoje intelektualno vlasništvo od očitog kopiranja koje sprovodi Samsung.

Ovo je samo nastavak pravne bitke koju vode ove dve kompanije i koja je nedavno rezultovala zabranom prodaje Samsung-ovog tableta Galaxy Tab 10.1 i telefona Galaxy Nexus (zabrana prodaja telefona naknadno je privremeno ukinuta) u SAD-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    a sudija ko da ga celu noc tukli mokrom carapom


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.