Za slučaj da saradnja sa Microsoft-om propadne, Nokia ima plan B


Prelaskom sa Symbian-a na Windows Phone operativni sistem Nokia je napravila veliku promenu u strategiji, a mnogi analitičari zapitali su se imali ova kompanija plan b, tj. imaju li spremnu taktiku za slučaj da saradnja sa Microsoft-om ne uspe.

Risto Siilasmaa, novi predsednik odbora ove kompanije kaže da imaju - on je u svom prvom pojavljivanju na finskoj televiziji rekao da Nokia ima rezervni plan za slučaj da nadolazeći Windows Phone 8 operativni sistem ne ispuni očekivanja.

Nokijine Lumije su najpopularniji telefoni koji rade na Microsoft-ovom mobilnom operativnom sistemu, ali njihovi vlasnici su (kao i svi vlasnici dosadašnjih Windows Phone mobilnih uređaja) razočarali kada su saznali da svoje telefone neće moći da nadograde na Windows Phone 8, već će ostati na verziji 7.X (poslednje predstavljena verzija jeste 7.8).

Ipak, Siilasmaa nije hteo da kaže koji je to Nokijin plan, tj. šta će ova kompanija napraviti u slučaju da saradnja sa Microsoft-om ne rezultuje očekivanim rezultatima, ali je zato uveren da taj plan neće niti biti potreban i da će Nokia sa mobilnim Windows-om u budućnosti osvojiti dobar deo tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.