Bill Gates namerava da 95% svog bogatstva da u humanitarne svrhe


Već od ranije smo znali kako Bill Gates troši lovu nakon što se povukao iz Microsoft-a - u stvari koje bi trebale da pomognu svetu. Videli smo kako pomaže u ponovnom "osmišljavanju" higijenskog WC-a kako bi rešio problem više od 2,6 milijard ljudi. Njegove nove izjave i postupci su stvarno za svaki respect!

"Jasno je da sam zbrinut kada je reč o hrani i odeći, a iznad određene tačke novac mi ništa ne predstavlja u životu. Njegova vrednost je isključivo u izgradnji organizacija koje će omogućiti da stignu do najsiromašnijih na planeti", reči su osnivača Microsoft-a Bill Gates čije se bogatstvo procenjuje na 65 milijardi dolara.

Gates je već u humanitarne svrhe dao 28 milijardi dolara, a u razgovoru za Telegraph otkrio je da do kraja života namerava da 95 posto svog bogatstva investira u humanitarne svrhe. Želja mu je da se taj novac potroši na iskorenjivanje dečije paralize i da se omogući dostupnost vakcine protiv te teške bolesti.

Pre svega misli na zemlje poput Nigerije, Pakistana i Afganistana u kojima je dečija paraliza još uviek vrlo raširena.

Gates, koji je još formalno na čelu Microsoft-a, kaže da će ubuduće, do kraja života, njegov posao sa punim radnim vremenom biti samo u humanitarnim organizacijama.

Na pitanje je li ovaj njegov potez uslovnjen verskim motivima, odgovara da na ovu odluku nije uticala nikakva religija.

"Reč je o ljudskom dostojanstvu i jednakosti. O zlatnom pravilu da je svaki život jednako vredan i da prema ljudima treba postupati onako kao bi želeli da drugi postupaju prema nama", kazao je Gates.

Jedan od najbogatijih ljudi sveta sa porodicom živi na imanju vrijednom 150 miliona dolara. Njegovo dvoje dece će, čak i ako 95 posto svog bogatstva usmeri u humanitarne svrhe, ipak biti dobro osigurana za čitav život.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Unknown kaže,

    Svaka cast! Da je i 10% istina i dalje, SVAKA CAST!!!

    Kamo srece da se to cesce desava..!


  2. Анониман kaže,

    Svaka čast :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.