Pokrenut Mega, naslednik Megaupload-a


Od sinoć je konačno dostupan naslednik Megaupload-a, Mega, a svim zainteresovanim otvoren za registracije profila sa besplatnih 50GB online prostora ili tri plaćena paketa sa 500GB, 2TB i 4TB po cenama od 9.99, 19.99 i 29.99 evra mesečno što je izuzetno jeftino.

Novi servis za deljenje fajlova i skladištenje podataka Kima Dotcoma je već nakon prvih par sati rada imao preko 250 hiljada registrovanih korisnika, što je preopteretilo servere i za mnoge posetioce privremeno onemogućilo pristup sajtu.

Podsećanja radi, pre tačno godinu dana, FBI je ugasio Megaupload, tada jedan od najboljih servisa za deljenje fajlova, dok je velikom akcijom novozelandske policije uhapšen njegov osnivač Kim "Dotcom" Schmitz i još nekoliko njegovih visokorangiranih kolega.

Hapšenja su bila rezultat višegodišnje FBI-ove istrage i optužbi za pirateriju filmova, nakon čega je nastupila borba za Dotcomovim izručenjem Americi. Međutim, taj proces ne teče tako glatko kao štu su se američke vlasti nadale, budući da sajt nisu koristili samo pirati, nego i producenti pri udaljenoj saradnji, kao i oni koji su se Megaupload-om služili samo za backup svojih fotografija i sličnih materijala.

Mega će korisnicima omogućiti enkripciju fajlova, tako da niko neće znati šta ste uploadovali na servis ukoliko ne podelite enkripcioni ključ sa drugima. To će, takođe, smanjiti odgovornost kompanije za širenje piratskih sadržaja – uprkost tome, međutim, filmski studiji i druge zainteresovane firme imaće na raspolaganju opciju uklanjanja nelegalnih fajlova kojima se krši njihovo intelektualno vlasništvo, ali pod uslovom da potpišu ugovor da neće kriviti Mega za postupke njegovih korisnika.

Sajt radi prilično sporo zbog velikog opterećenja a fajl je gotovo nemoguće uploadovati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.