Pokušaće da izgradi dvospratnicu 3D štampm!


Holandski arhitekta Janjaap Ruijssenaars objavio je kako namerava da napravi građevinu sa dva sprata koja će biti izgrađena u potpunosti od delova "odšrapmpanig" 3D štampačem.

U laboratorijima Instituta tehnologije u Massachusettsu naučnici već pokušavaju uz pomoć ove tehnologije za samo jedan dan napraviti temelje i stubove za kuću, što uz tadicionalne metode izgradnje uzima mnogo više vremena.

Ruijssenaars namerava da napravi "Landscape House" koja ima dva sprata postavljena u obliku broja 8 koju opisuje kao jedinstvenu površinu savinutu u beskonačnu traku, gde se pod pretvara u krov, iznutra prema spolja.

Veruje da će se 3D štampane građevine pojaviti već 2014. godine.

Janjaap Ruijssenaars svojim projektom učestvuje na jednom evropskom takmičenju koje arhitektima iz 15 zemalja pruža priliku da grade svoje projekte tokom dve godine.

Ruijssenaars će raditi zajedno sa italijanskim izumiteljem Enricom Dinijem na izgradnji dvospratne zgrade. 3D tehnologijom biće štampani bazni blokovi građevine od peska i neorganskog veziva. Blokovi će kasnije biti vezani betonom.

Ovo bi trebala da bude prva zgrada u potpunosti izgrađena od delova napravljenih 3D štampom, a njena cena se procenjuje na 5 do 6 miliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.