U Nemačkoj operateri moraju da plate za prekid internet veze


Sigurno vam se dešavaju prekidi internet veze, autoru ovih redova to se i noćas desilo na skoro ceo sat i to baš u vremenu kada je trebao da radi. Svima se dešavaju, nekad po samo nekoliko minuta, nekada nekoliko sati a dešava se i po nekoliko dana. Gotovo smo sigurni kako reagujete (kao i većina, uostalom) psujete sve "žive i mrtve" svom provajderu (ili operateru, zvoite kako hoćete), neretko ih zovete pa im "maltretirate" tehničku podršku (ako uspete uopšte nekoga da dobijete na vezu). Uglavnom vam se niko ne izvine i ne objasni šta je dovelo do nemilog događaja, odnosno prekida interneta.

E da živimo u Nemačkoj sada bi nam bilo lakše, jer prema provajderima koji tamo pružaju internet usluge više nema milosti. Tako je Nemački Federalni sud u Karlsruheu presudio da, nakon tužbe jednog građana koji je tužio svog telekom operatera zbog prekida telefonske i internet veze u trajanju od dva meseca, telekom operater mora da plati posebno kompenzaciju za Internet, usprkos tome što mu je teleoperater već platio naknadu za prekid telefonske linije.

Tako se sada internet usluga se više ne može računati kao deo ukupne telekomunikacione usluge, već kao posebna kategorija, pa su teleoperateri u Nemačkoj od sada stoga dužni da plate posebnu naknadu za prekid Interneta.

U celoj priči posebno je zanimljivo obrazloženje u kojem se kaže da ljudi imaju pravo na kompenzaciju od davalaca usluga ukoliko je njihov internet pristup onemogućen, jer je Internet "esencijalni deo života".

Iskreno se nadamo da će ovako nešto postojati i kod nas, skupo plaćamo, a dobijamo generalno, dosta lošu uslugu. Takođe, trebalo bi kažnjavati i operatere koji ne poštuju ugovor u smislu brzine, gde se brzina koja se plaća i ona koja se dobija razlikuju i preko 20% (konkretno slučaj autora...). Valjda će ovo pričitati u nekom našem ministarstvu (kako li ga sad već zovu) i napraviti mere kao u Nemačkoj. Ako već hoćemo u Evropu, to ne vuče sa sobom samo obaveze, već i razna prava (konkretno, vezana za dobar internet).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
3
  1. Анониман kaže,

    Meni se u januaru desilo da tri puta po više od 7 sati nisam imao internet,i kada sam tražio da m se umanji račun rečeno mi je da ne ispunjavam uslove.Radi se o kablovskom operateru IKOM koji je jako ne profesionalan i ne ljubazan.


  2. Анониман kaže,

    Ja ne mogu da se zalim na Radijus Vektor, operater je potpuno OK. Mislim da ima najefikasniju internet ponudu u odnosu cena/brzina. Desava se naravno da pukne ali retko. Jos plus na svakih ~7meseci povecaju protok :D


  3. Анониман kaže,

    kod nas na primer moj ugovor sa MTS-om,tek ukoliko nemam internet 7 dana bez prekida imam pravo na umanjenje racuna,jer sam otisao da se zalim pa su mi pokazali stavku u ugovoru,isto tako sam za isti internet koji je bio ogranicen na 15 GB (posle cega ti ga ne blokiraju,ili smanje protok)mesecno,skinuo jedan Gb preko toga i dobio racun okruglo 12.000 dinara,uzeo cenovnik,izracunao da treba da bude mnogo manje,opet odem da se zalim,opet mi pokazu ugovor koji sam potpisao i u kojem stojji da se slazem da ukoliko prekoracim limit svog paketa oni mogu da promene cenu obracunavanja megabajta


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.