Više od 13 hiljada domaćinstava u Britaniji koristi crno-beli televizor


Više od 13 hiljada britanskih domaćnistava još uvek koristi crno-bele televizore, prenosi BBC.

Najviše ih se nalazi u Londonu, 2715, a zatim u Birminghamu i Manchesteru, kazuju podaci britanske kancelarije za televizijske dozvole. Zabeležen je znatan pad udela crno-belih televizora u odnosu na 2000. godinu, kada ih je bilo čak 212 hiljada. Na početku 2013. godine ima ih tačno 13.202.

– Neobično je da nakon prelaska na digitalnu tehnologiju, kada 41 posto britanskih domaćinstava poseduje televizore visoke rezolucije i kada Britanci vode u pristupanju televizijskim sadržajima putem interneta, više od 13.000 domaćnistava i dalje gleda svoje omiljene programe na crno-belim televizijama – rekao je portparol kancelarije Stephen Farmer.

Razlog za to što mnoga domaćinstva i dalje koriste prastare uređaje mogao bi ležati u činjenici da je u toj zemlji naknada za televizijske prijemnike u boji veća od one za crno-bele televizore.

Godišnja naknada iznosi 49 funti za crno-bele i 145.50 funti za televizore u boji. Ali, istoričar John Trenouth smatra da mnogi jednostavno preferiraju crno-belu sliku ili ne žele baciti stari uređaj koji još uvek radi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.