Facebook tužen zbog Like-a


Like i još nekoliko sličnih funkcija razlog su zbog kojeg bi se Facebook uskoro mogao naći na sudu. Naime, kompanija zadužena za registraciju patenata u ime preminulog holanskog programera Joannesa Jozefa Everardusa van der Meera tvrdi da je Facebook postigao uspeh i zahvaljujući popularnom Like-u koji je van der Meerov patent za koje nije dobio dozvolu, piše BBC.

Iz Facebook-a nisu komentarisali tužbu niti navode kompanije Rembrandt Social Media, ali njihov advokat Tom Melsheimer obratio se medijima: "Verujemo da patenti kompanije Rembrandt predstavljaju važnu osnovu društvenih medija kakve poznajemo i očekujemo da sudija i porota donesu iste zaključke kada iznesemo dokaze".

Reč je o patentima za tehnologije koje su korišćene van der Meerovom projektu Surfbook koji se ne tržištu pojavio čak pet godina pre Facebook-a. Međutim, on je 2004. preminuo i ova je tužba mirovala sve do nedavno.

Surfbook je omogućavao korisnicima da dele informacije sa svojim prijateljima i porodici i da upotrebljavaju funkciju "like" kako bi pokazali da im se nešto sviđa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.