Sony predstavio PlayStation 4. Zapravo sve osim konzole


Sony je nakon brojnih glasina konačno predstavio PlayStation 4, novu konzolu koja će doneti veliki naglasak na društvenom umrežavanju. Ok, budimo precizniji, iz kompanije su za sada prikazali sve osim samog primerka konzole – dakle još uvek, naime, nije poznato kako će uređaj da izgleda.

Nova konzola ima osmojezgreni x86 procesor, 8GB deljenog GDDR5 RAM-a i GPU sa navodnom propusnošću od skoro 2 teraflopsa. Njena arhitektura je, za razliku od PlayStation-a 3, prilagođena programerima igara, tako da bi oni sada trebali bez problema da razvijaju igre slično kao i na PC-u. Zahvaljujući velikoj količini RAM-a, konzolu ćete moći prebaciti u sleep mod, i posle nastaviti igranje tamo gdje ste stali, bez ponovnog učitavanja igre.

U konzoli je i 6x Blu-Ray/8x DVD pogon. Tu su i USB 3.0 portovi, gigabitni ethernet, 802.11 b/g/n Wi-Fi i Bluetooth 2.1. Za povezivanje su dostupni, HDMI, analogni AV-out, i optički S/PDIF audio output. PlayStation 4 Eye ima dve 1280x800 kamere sa f/2.0 sočivima, vidno polje od 85 stupnjeva, minimalna udaljenost je 30 cm, a na njoj su i mikrofoni.

PS4 kontroler je DualShock 4 i ima touchpad, i konektor za slušalice i kameru koja detektuje njegove pokrete.



Takođe, bitna inovacija PlayStation-a 4 tiče se činjenice da će igre biti moguće igrati dok se preuzimaju – bez čekanja da se igrica od npr. dvadesetak GB sadržaja provuče kroz Internet konekciju – i mogućnosti posmatranja šta igraju drugi igrači. Ova zadnja opcija će vam omogućiti da uskočite nekome u pomoć i preuzmete kontrolu nad njegovim likom.

PlayStation 4 izlazi krajem godine, ali još uvek nije zvanično potvrđeno po kojoj ceni.

Konferencija je bila nakrcana nasumično nabacanim marketinškim izrazima do te mere, da se postavlja pitanje kome je ona bila namenjena - igračima i developerima ili deoničarima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.