Windows Phone na trećem mestu


Već dugo vremena tržištem smartphone uređaja vlada Android, dok je Apple siguran na drugom mestu te se na mobilnom tržištu najveća borba vodi za treće mesto.

S obzirom da su i Microsoft i BlackBerry tek nedavno predstavili nove verzije svojih mobilnih operativnih sistema, 2013. godinu na smartphone tržištu trebala bi obeležiti borba ovih kompanija za treće mesto, odnosno najpopularniji OS nakon Android-a i iOS-a.

U poslednjem kvartalu prošle godine u SAD-u, Microsoft je po prvi put premašio BlackBerry te je ovaj operativni sistem zauzeo treće mesto na tržištu.

Naravno, treba napomenuti da su se krajem prošle godine već mogli kupiti telefoni koji su radili na novoj verziji mobilnog Windows-a (Windows Phone 8), dok je BlackBerry tek prošle nedelje predstavio novu verziju operativnog sistema i prve telefone koji rade na njemu (BB Z10 u SAD-u stiže tek u martu, dok Q10 stiže u aprilu) tako da će tek rezultati za drugi ovogodišnji kvartal pokazati kakva je potražnja za telefonima koji rade na Windows Phone 8 OS-u, odnosno novoj verziji BlackBerry OS-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.