AMOLED biće još više zastupljeni


AMOLED ekrani bi trebali da postanu sve zastupljeniji u smartphoneima u narednim godinama. Tako barem pokazuju prognoze analitičke kompanije IHS iSuppli, prema kojima bi se do 2017. godine isporuke AMOLED ekrana za mobilne uređaje trebale udvostručiti u odnosu trenutno stanje.

Isporuke bi tako prema prognozama trebale porasti sa 195,1 milion komada ove godine na 447,7 miliona ekrana 2017., a za rast bi najviše trebali da budu zaslužni high-end smartfoni poput Samsung-ove Galaxy S linije. Najveći udeo u kategoriji AMOLED ekrana za mobilne uređaje (24,4 posto 2017. godine) će imati ekrani visoke rezolucije i dijagonala 4 inča ili veći.

Većina današnjih pametnih telefona iz gornjeg segmenta brojnih proizvođača već ima 1080p ekrane veće od 4 inča, ali riječ je o uglavnom klasičnim LCD ekranima – proizvodnja AMOLED ekrana sa preko 300 ppi do sada je bila komplikovana i skupa za masovno tržište.

Samsung tehnologiju ipak neprestano usavršava, što je i pokazao sa Galaxy-jem S4, prvim smartphoneom sa AMOLED ekranom pune HD rezolucije i sa preko 400 piksela po inču.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.