Facebook-ov telefon stiže 4. aprila?


Izgleda da je Facebook napokon spreman da predstaviti misteriozni Facebook Phone. Naime, popularna društvena mreža je medijima poslala pozivnice za press konferenciju 4. aprila ove godine, koja će se održati u njihovom kampusu Menlo Park u Kaliforniji, naslovljenu kao "Come See Our New Home on Android" (dođi videti naš novi dom na Android-u).

Prema nekim glasinama, na tom će događanju predstaviti potpuno prilagođenu verziju jednog HTC telefona, u kojem će Facebook biti "duboko" integriran u sam Android OS.

S druge strane, ukoliko glasine nisu tačne, pa Facebook ne predstavi sam uređaj, priča se da se "Facebook home" u pozivnici odnosi na novi launcher za Android, koji će zameniti postojeći i moći će da radi na svim Android uređajima.

Prilagođeni launcher bi mogao čitav Android telefon prilagoditi Facebook-u, zameniti početni ekran, osnovne aplikacije, dodati sopstvene widgete i slične stvari.

Bez obzira na to hoće li 4. aprila predstaviti Facebook telefon ili novi launcher, očito je da Zuckerberg i ekipa žele da demonstriraju kako Facebook može asimilirati Android, i doći u mogućnost upravljanja osnovnim aplikacijama, telefonskim imenicima, kontaktima, porukama, internetskim pretraživačem, a da ne spominjemo kako bi njegov app store mogao u potpunosti zaobići Google Play.

U svakom slučaju, pričekaćemo još ovih nekoliko dana da vidimo kako se to Facebook želi "udomaćiti" na Android-u. Usput rečeno, pitamo se zašto bi uopšte neko kupio Facebook telefon, osim ako mu cena nije oko 50 dolara.

Foto: ilustracija

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.