Google 1. jula gasi Reader


Mi koji radimo u medijima, dnevno moramo da pratimo više desetina, pa i stotina, sajtova kako bi došli do važnih i zanimljivih informacija. Pratiti npr. 50-60 sajtova dnevno je jako težak zadatak, pre svega zato što sajtovi imaju objave tokom celog dana. Google Reader rešava ovaj problem, ali neće dugo, jer je danas korisnike sačekala poruka o njegovom gašenju 1. jula ove godine.

Reader je predstvljen davne 2005., a doživeo je nekoliko unapređenja od tada, ali bez ikakvih značajnijih promena u skorije vreme. Sa pojavom Google+ društvene mreže, promenjeno je i deljene sadržaja specifično za Reader, a pretpostavlja se da je od tada i broj njegovih korisnika u stalnom opadanju, što je i dovelo do ove odluke.

Korisnici ovog servisa nisu zadovoljni Google-ovom odlukom, pa je tako Twitter zatrpan postovima u kojima korisnici izražavaju negodovanje zbog gašenja ove usluge, a pojam "Google Reader" postao je Worldwide Trend. Takođe tu su i peticije BringGoogleReaderBack.com i KeepGoogleReader.com, s tim da na ovoj drugoj možete da ostavite i vaš razlog za protivljenje gašenju Reader-a.

Pored nesrećnog Reader-a, gasi se 70-ak servisa među kojima su Apps Script, Google Cloud Connect, Google Building Maker, Google Voice App for Blackberry i mnogi drugi.

Živeo Google Reader!

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Yandex reader je gotovo identičan.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.