HTC pobedio u sporu u Nemačkoj - ne krši Nokijine patente


HTC i Android uopšteno, izašli su kao pobednici u patentnom sporu u Nemačkoj koji je protiv kompanije pokrenula Nokia.

Sud u Mannheim presudio je kako HTC nije povredio dva sporna Nokijina patenta, oznake EP0812120, koji opisuje tehnologiju nazvanu "Method for using services offered by a telecommunication network, a telecommunication system, and a terminal for it", i EP1312974 naslovljen "An electronic display device and lighting control method of same".

Naime, Nokia je tvrdila kako HTC distribucijom aplikacije Google Play i vezane prodavnice sadržajima krši patent EP0812120. Stoga je za ishod ovog spora vrlo zainteresovan bio i Google, koji se uključio kao treća strana. Drugi patent, EP1312974, vezan je uz upravljanje osvetljenjem ekrana uređaja zavisno o okolnom osvetljenju, što je takođe tehnologija koju koristi veliki deo proizvođača mobilnih telefona.

HTC je presudu proglasio pobedom za kompaniju i za Android, te je najavio kako će pokrenuti proces u kojem će pokušati osporiti valjanost celog patenta EP0812120.

Nokia naravno nije zadovoljna presudom, i najavljuje kako razmatra opcije za nastavak pravne borbe i zaštitu svojih tehnologija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.