LG predstavio Laser TV od 100 inča


LG je objavio da je sve spremno za lansiranje njihovog LG Laser TV-a. Ovaj proizvod prvi put je najavljen početkom godine na CES-u, a ne radi se o klasičnoj televiziji, nego je reč o laserskom projektoru koji omogućava kreiranje slike velike dijagonale sa kratke udaljenosti.

Tako 100-inch Class Laser TV sa udaljenosti oko 55 centimetara na posebnu crnu ploču projektuje sliku dijagonale 100 inča, a za razliku od drugih novijih projektora koji korise LED osvetljenje, ovo LG rešenje koristi lasere. Uređaj omogućava projekciju slike u Full HD rezoluciji (1080p), a LG obećava življe boje i kontrastniju sliku, čak i u svetlijim prostorima.

Laser bi trebao imati dugi vek trajanja od 25.000 sati, što je oko 5 puta duže od standardnih projektora, a pruža kontrast od 1.000.000:1.

Projektor integriše ATSC tuner, 20W stereo zvučnike, tri HDMI priključka, dva USB porta, i optički audio izlaz, a tu su još podrška za Intel Wireless Display, Wi-Fi Direct, kao i LG Smart TV platforma koja omogućava pristup streaming sadržajima. Naravno, kao što se i pretpostavlja, cena nije baš tako jeftina, a 100-inča verzija Laser TV-a će koštati 9.000 dolara, pa "ko voli nek izvoli".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.