Mark Zuckerberg je najcenjeniji CEO

U istraživanju kompanije Glassdoor u kojem sami zaposleni ocenjuju vodeće ljude kompaniji, najbolje je prošao Facebook-ov CEO, Mark Zuckerberg.

Naime, Zuckerberg-ove postupke podržavalo je čak 99% Facebook-ovih zaposlenih u 12 meseci koji su završili 24. februara, dok ga je prošle godine u istom istraživanju podržavalo njih samo 85%. Istovremeno je prošlogodišnji vodeći, Apple-ov CEO Tim Cook, pao sa 99% na 85% odobravanja.

Glassdoor svake godine anketira stotine hiljada zaposlenih u vodećim kompanijama u svim industrijama, i zatim objavljuje listu 50 najbolje ocenjenih CEO-a. Na ovogodišnjoj listi je 20 CEO-a iz tehnoloških kompanija, koji drže i vodeća dva mesta. Naime, Drugi na listi su SAP-ov CEO-i Bill McDermott i Jim Hagemann Snabe, takođe sa 99% onih koji ih podržavaju.

Među tehnološkim CEO-ima visoko su pozicionirani i EMC-ov CEO Joe Tucci na sedmom mestu, Qualcomm-ov Paul Jacobs na osmom mestu, Google-ov Larry Page na 11-om mestu, Salesforce-ov Marc Benioff na 13-om mestu, Amazon-ov Jeff Bezos na 16. mestu, Ericsson-ov Hans Vesterberg na 17. mestu, i Apple-ov Tim Cook na 18. mestu.

Kompletnu listu pogledajte ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.