Prosečno Facebook na mobilnom proveravamo 14 puta na dan


Možda mislite da previše proveravate Facebook na mobilnom telefonu? Ako to činite manje od 14 puta u danu, onda ste ispod proseka. To je jedan od zanimljivih podataka u istraživanju koje je analitička kuća IDC napravila za Facebook.

Oni su tokom marta na 7446 Amerikanaca starih između 18 i 44 godine proučavali navike korišćenja telefona tokom dana.

Neki od podataka mogu delovati malo deprimirajuće, ali i potvrditi ono što i sami znate. Tako čak 79 posto ispitanika proveravati svoj telefon u prvih 15 minuta nakon buđenja. Nešto manje, 62 posto, ne čeka ni toliko dugo već je to prvo što čine nakon buđenja.

Facebook je treća najpopularnija aplikacija, nakon maila i browsera, a 70 posto ljudi česti su korisnici Facebook-a.

Društvenu mrežu najčešće proveravamo uveče, pre spavanja, ali prosek tokom dana je 13,8 puta. Svakog puta na statusima i slikama provedemo oko 2.22 minuta, što se popne na pola sata kroz dan. I to samo na pametnim telefonima.

Korisnicima je očito svejedno gde provjeravaju mrežu pa ih 46 posto to čini dok kupuje ili obavlja neke sitnice, a 48 posto u teretani. I tokom pripreme jela 47 posto korisnika će proveriti Facebook, a polovina ih to radi dok su u biskopu.

Analiza pokazuje i da od tih pola sata na Facebook-u, 15 minuta potrošimo na čitanje novosti, dok je ostatak podeljen na poruke i nove statuse.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.