Prvi kafić već zabranio korišćenje Google naočara


Iako do izlaska Google-ovih naočara na tržište može proteći još dosta vremena, reakcije na gadget koji predstavlja spoj kamere, nosivog računara i ekrana koji držite pred okom, postaju sve burnije.

Mada su svi koji su imali priliku da isprobaju prototipe Google-ovih naočaea njima bili oduševljeni, polako se počinju javljati i oni koji u njima vide pretnju po pravo ljudi na privatnost.

Američki kafić The 5 Point Caffe iz Seattlea odlučio je stoga već sada svim gostima zabraniti korišćenje Google Glass naočara uz obrazloženje kako žele da se njihovi gosti osećaju sigurno i zaštićene privatnosti, i da se ne brinu o tome snima li ih neko potajno.

Mada ovaj prvi "ban" zasigurno neće štetiti kafiću jer će mu pribaviti dosta publiciteta, postoji velika mogućnost da se takve zabrane počnu učestalo pojavljivati u mnogim ugostiteljskim objektima, posebno u barovima i noćnim klubovima, jer će malo koji gost poželeti ispijati rundu za rundom i naručivati ples u krilu ako zna da ga se možda snima i direktno prenosi na "živi" YouTube kanal.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.