Računovođa napravio igru u Excel-u, preuzmite i zabušavajte na poslu


Ukoliko ovo čitate na poslu, verovatno znači da vam je dosadno, a kako jedino što na računaru možete da instalirate su programi potrebni za posao, igrati igricu (ako zanemarimo one online) je teško. Zato vam ovo jutro donosimo igricu koju igrate u Microsoft-ovom Excel-u! Sve i da direktor upadne u vašu kancelariju - zatećiće Excel, to mu valjda odgovara...

Caryju Walkinu verovatno je bilo dosadno na poslu, pa je odlučio da iskoristi Excel za nešto originalnije i stvorio je Arena.Xslm, fantasy igru na poteze koja je u potpunosti stvorena u Excel-u. Nastala je korišćenjem "macrosa", jednostavnih programa i prečica koje korisnici upotrebljavaju kako bi ubrzali rad u programu.

Cilj igre je pobediti niz neprijatelja u areni koja je sačinjena od osnovnih i interpunkcijskih znakova, a borite se protiv anakondi, crnih udovica, paukova i hijena nakon čega dobijate bodove.

Walkin je rekao kako mu je trebalo četiri meseca da dovrši igru i kako postoji preko dve hiljade različitih neprijatelja, osam velikih neprijatelja, tzv. "bossova" i gomila predmeta koje igrač može sakupiti kako bi pojačao napad ili obranu.

Igra radi u Excel-u 2007, 2010 i 2013, ali ne i u verziji za Mac, a igru možete skinuti ovde.

Ko sad kaže da Excel nije zabavan?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.