Samsung nezadovoljan potražnjom Windows proizvoda


Budućnost pripada Android-u, barem tao smatra direktor Samsunga J.K. Shin u razgovoru za Wall Street Journal kojemu se požalio da je potražnja tržišta za tablete sa Microsoft-ovim Windows-om 8 i RT "jadna", a isto navodno važi i za mobilne sa WindowsPhone operativnom sistemu.

Po njemu ni na evropskom ni na američkom tržištu nema previše perspektive niti jedan od ova dva OS-a za prenosne uređaje, što je i razlog zbog kojega je kompanija odustala od lansiranja Samsung ATIV Taba na američkom, ali i drugim tržištima.

Ovaj intervju dolazi u svetlu podataka o prodaji 400.000 Surface Pro tableta prema Bloomberg-ovim statistikama, a što se smatra relativno dobrim rezultatom s obzirom na vrlo visoku cenu tableta – 900 dolara u SAD. Zajedno sa Surface RT uređajima, Microsoft je prema istom izvoru do sada prodao 1,5 miliona tableta.

Poređenja radi, Apple je u kvartalu koji se završio sa krajem prošle godine prodao 20.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Normalno kad svi biraju Nokije, sto bi uzeo za 20% skuplji Ativ kad Lumia 920 ima bolju kameru, ekran, lepsi dizajn, gomilu nekih dodatnih prednosti kao sto je brzi refresh rate itd, a o only Nokia aplikacijama i ne treba pricati. Isto je i sa HTC-om, uopste nisu konkurentni Nokijinim WP8 telefonima.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.