Skype, Viber i WhatsApp mogu da budu blokirani u Saudijskoj Arabiji


Saudijska Arabija nema želi kontrolu nad informacijama koje izlaze iz zemlje, pa bi tako mogle da nastradaju aplikacije za slanje poruka poput Skype-a, Viber-a i WhatsApp-a.

Vlada je preko telekomunikacionih operatera servisima za IM poručila da, ako ne omoguće cenzurisanje poruka postanih putem tih servisa, ozbiljno razmišljaju o tome da zabrane njihovo korišćenje.

Prema neimenovanom izvoru iz telekomunikacionog operatera Saudi Telecommunications Co. (STC) državna Komisija za komunikacije i informacionu tehnologiju dala je davaocima IM usluga rok do subote da reaguju ili će ih u potpunosti blokirati.

S druge strane, neimenovani izvor iz ICT sektora tvrdi da iza svega zapravo stoje telekomunikacioni operateri poput spomenutog STC-a, zatim Mobily-ja i Zain-a, koji se pod krinkom potrebe za cenzurom žele rešiti konkurencije.

Naime, SMS-ovi i MMS-ovi su korisnicima sve manje privlačni zbog navedenih servisa, na šta telekomunikacioni operateri gledaju kao da im ti servisi uzimaju siguran novac iz džepova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.