Upoznajte Google-ove pričljive patike


Nakon pametnih naočara, iz Google-ove fabrike gadgeta stižu patike koje pričaju. Ali, ne radi se o patikama kojima Google ulazi u svet obuće, već njima promovišu svoj inovativni program za oglašivače Art, Copy and Code. Tehnološka kompanija uzela je Adidas patike i "hakovala" ih, odnosno opremila računarom sa zvučnikom, akcelerometrom, žiroskopom i senzorom pritiska. Dok se krećete, patika vam se može obratiti i reagovati na vaše pokrete.

- Patika koja priča je eksperiment kojim pokazujemo kako raznim povezanim predmetima na internetu danas možemo ispričati priče - kaže Aman Govil za ABC News.

Parika se preko Bluetooth-a spaja na telefon i može informacije o vašem kretanju poslati na telefon ili na zvučnik koji je na vrhu jezika. Ideja iza ovoga je da se napravi još jedan gadget, sličan sve većem broju fitness gadgeta, koji bi vas motivisao da se još više krećete.

Na SXSW konferenciji prezentovali su kako se ova tehnologija može primeniti u marketinške svrhe. Tako se obuću može programirati da ima svoj karakter, odnosno da bude bahata dok ne počnete vežbati. Druga primena mogla bi da bude i kod poznatih sportista, poput Serene Williams koja bi na svoje društvene mreže mogla odmah slati podatke o svojim pokretima toekom meča.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.