WhatsApp će naplaćivati i iOS aplikaciju 1$ godišnje


Preko WhatsApp-a, jednog od najpopularnijih servisa za slanje poruka, dnevno se razmeni čak 17 milijardi poruka, a uskoro će početi da naplaćuje uslugu za iOS korisnike.

Za razliku od kupovine po 0,99$ jednokratno za iOS uređaje, sada će vlasnici tih uređaja, kao i ostali, na Android-u, BlackBerry-u, Windows Phone-u i Nokiji plaćati 1 dolar godišnje, kako bi kompanija došla do novih prihoda, istakao je Jan Koum, CEO WhatsApp-a.

Treba napomenuti da se ove cene odnose se nove korisnike, dok će oni stari zadržati mogućnost besplatnog korišćenja. Takođe, još uvek nije određen datum od kojeg će krenuti ovakav vid naplate, ali Koum kaže kako će to biti definitivno ove godine.

Iako su korisnici izrazili želju da WhatsApp bude dostupan i na webu, to se ipak neće dogoditi jer u kompaniji veruju da se svet kreće prema mobilnom tržištu i da će stoni računari postati sekundarna stvar.

I usput treba napomenuti da opet, svi koji žele WhatsApp mogu da instaliraju preko Google Play-a iz Srbije, dakle, problem je rešen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.