Amazon prodavao lažni lek za rak


Amazon, čuvena kompanija za elektronsku trgovinu, našla se na udaru kritika zbog prodaje proizvoda koji navodno leči rak – pilule od osušene krokodilske krvi, semenke marelice i prečišćivača krvi.

U opisu proizvoda Amazon tvrdi da otežava razvijanje ćelija raka i dovodi do izlečenja.

Odluka iz 1939. godine zabranjuje oglašavanje proizvoda za koje se tvrdi da mogu lečiti ili izlečiti ovu bolest. Proizvodi su izbačeni iz ponude tek nakon što je magazin The Times kontaktirao Regulatornu agenciju za medicinu i zdravstvo, dve nedelje nakon što je Amazon obavešten o ponudi svojih proizvoda.

"Prava opasnost je u tome što će ljudi poverovati prevarantima i koristiti samo proizvode poput ovih", izjavio je David Colquhoun, profesor farmakologije na University Collegeu u Londonu.

Prečišćivač krvi, Indian Madder, Amazon je čak prodavao iz sopstvenoh skladišta, dok Agencija za prehrambene standarde 2006. godine nije upozorila da semenke marelice proizvode cijanid i mogu biti fatalne ukoliko se u kratkom vremenu konzumiraju veće količine. Sušena krokodilska krv, Wanithai, navodno u potpunosti leči rak, za šta profesor Colquhoun kaže da je potpuno apsurdno.

"Mogu potvrditi samo to da ti proizvodi nisu u prodaji", izjavio je portparol Amazona, ne objašnjavajući zašto im je trebalo tako dugo da uklone proizvode sa stranice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.