Anonymousi žele da ''izbrišu Izrael iz cyber prostora''?


Izrael je trenutno pod masovnim hakerskim napadom, ali je za sada uspeo da minimalizuje štetu zahvaljujući boljoj pripremi nego u slučaju sličnog napada pre godinu dana, rekao je u nedjelju jedan od najuglednijih informatičkih stručnjaka u zemlji.

Hakerski kolektiv Anonymous najavio je u subotu veliki napad na izraelske internet stranice s ciljem "brisanja Izraela iz cyber prostora", u znak solidarnosti s palestinskim narodom.

Ali, u nedelju prepodne šteta je bila "manje više neznatna", kazao je na vojnom radiju profesor Yitzhak ben Israel, osnivač nacionalnog centra protiv cyber kriminala pri kancelariji premijera Benjamina Netanyahua.

Napad je posebno usmeren na stranice premijera, ministarstava obrane i obrazovanja, kao i glavnog državne statističke kancelarije, ali se čini da su sve te stranice normalno funkcionisale u nedelju.

"Anonymous-i nemaju sposobnosti niti cilj da unište ključne infrastrukture u zemlji. Da je to slučaj, napad se ne bi se najavljivao unapred", objasnio je Ben Israel, dodavši da grupa nastoji ponovno pokrenuti raspravu o izraelsko-palestinskom sukobu.

"Bolje smo pripremljeni nego pre godinu dana, u valu napada na burzu i zračnu kompaniju El Al te druge stranice. Ovog puta je napad masovniji i intenzivniji, ali smo bolje pripremljeni", naglasio je Ben Israel.

Po rečima Guyja Mizrahija, suosnivača Cyberije, konzultantske agencije za zaštitu podataka, izraelske internetske stranice pod "ozbiljnim su napadom" već nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.