Facebook Home neće ugrožavati našu privatnost, barem tako tvrde iz kompanije

Samo nekoliko sati nakon što su Zuckerberg i ekipa predstavili novi launcher Facebook Home za mobilne telefone, mnogi su masovno počeli izražavati zabrinutost da je nova aplikacija napravljena s idejom da prati sve aktivnosti korisnika pametnih telefona i šalje podatke Facebook-u, koji bi s njima trgovao i zarađivao novac od oglašivača koji će temeljem toga kreirati ciljane reklame.

Facebooku se verovatno nije dopao glas javnosti koja je uglavnom negativno doživela Facebook Home, pa je stoga na svojem blogu objavio Q&A (pitanja i odgovori) u vezi Home-a i privatnosti.

Društvena mreža želi da naglasi da je Home upravljan na potpuno isti način kao i sve drugo vezano uz korisničke naloge Facebook-a. Stoga tvrdi kako Facebook neće pratiti lokacije korisnika na drugačiji način od onog na koji to čini dosadašnja aplikacija, i da uprkos činjenici da može videti koje su aplikacije pokrenute, ne može promatrati koje se akcije unutar njih čine.

Kao primer se navodi da Facebook može videti da ste pokrenuli aplikaciju za mape, ali ne može pratiti koje lokacije pretražujete.

Facebook Home nije se svideo ni nama, detaljnije ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.