Prodali Porsche za 300 Bitcoina


Otac i sin iz Austina u Teksasu pre par meseci postavili su oglas za prodaju svog porodičnog automobila Porsche Caymana S iz 2007. godine. Na rezultate nisu morali čekati dugo – najpre im je nuđeno 1000 Bitcoina za automobil, zatim 400, da bi ga na kraju prodali za oko 300 Bitcoin-a, što po trenutnoj vrednosti iznosi oko 39 hiljada dolara.

Transakcija je obavljena preko Bitpay-a i toliko je oduševila Teksašane, da sada razmišljaju o otvaranju posla sa prodajom automobila samo za Bitcoine. S druge strane, kupac, koji ne želi da otkrije ko je i gde živi, Bitcoine je nabavio za 4 dolara po "novčiću", što znači da je Porsche dobio za svega 1200 dolara.

Radi se o jednoj od najzvučnijih javnih transakcija ove virtuelne valute, koja bi mogla značajno pogurati interes i poverenje u nju. Vrednost joj je zadnjih sedmica naglo skočila (trenutno je oko 126 dolara) zbog bankovne krize na Kipru, gde se od štediša uzima deo njihove ušteđevine kako bi vlada dobila paket finansijske pomoći od Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske banke.

Ljudi se sada, naime, sve više okreću Bitcoin-u kao jednoj od alternativa čuvanju ušteđevine u bankama, kako bi je osigurali od banki i vlada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.