Facebook za Android krade brojeve telefona


Facebook u poslednje vreme ima velikih problema sa bezbednosnim propustima. Nakon što je prošle nedelje otkriven propust zbog kojeg su procurele e-mail adrese i telefonski brojevi šest miliona korisnika, sada je otkriven novi veliki propust na Android aplikaciji.

Facebook je nenamerno prikupljao telefonske brojeve onih koji su na svoj uređaj skinuli aplikaciju. Do vašeg broja su mogli da dođu čak i ako niste korisnik Facebook-a, ili se prijavili u nju. Dovoljno je samo bilo pokrenuti aplikaciju u kojoj se prikazuje login ekran.

Ovaj bug je otkrio Symantec, a potvrdili su ga i u Facebook-u iz kojeg navode da će taj problem rešiti već u sledećoj nadogradnji aplikacije. Veruju da se greška pojavila u verziji aplikacije iz februara, prenosi Huffington post. Iz Facebook-a kažu kako brojeve nisu koristili ni obrađivali ni na koji način te su ih obrisali sa svojih servera. Nova, beta verzija, aplikacije u kojoj je propust ispravljen već je dostupna za download.

Symantec navodi da je bug otkriven kroz njihov Mobile Insight alat koji je analizirao više od 4 miliona Android uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    Ziva istina, uverio sam se!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.