Android Jelly Bean na 37% uređaja


Gingerbread više nije najzastupljeniji Android operativni sistem. Sa udelom od 34,1% i to kada se zbroje sve verzije od 2.3.3 do 2.3.7, pao je na drugo mesto iza Jelly Bean-a (4.1x i 4.2x), koji sada čini udeo od 37,9 % svih Android uređaja.

Iza Gingerbread-a se nalazi Android 4.0 Ice Cream Sandwich koji se nalazi na 24,3 posto uređaja.

Ovi najnoviji podaci koje objavio Google nastali su temeljem podataka od strane Android uređaja koji su tokom poslednja dva tjedna pristupili Google Play Storeu.

Ako se pitate nalazi li se na listi još Android 1.6 Donut, treba naglasiti da postoji na samo 0,1 posto Android uređaja, ali pitanje je koliko korisnici tog OS-a koriste Google Play Store, pa bi njihov broj mogao biti nešto veći u odnosu na Google-ove brojke.

Osim zastupljenosti verzija Android OS-ova, Google takođe vodi i statistiku o zastupljenosti rezolicija ekrana Android uređaja, pa njihove gustoće po inču (dpi). Prema toj statistici prevladavaju "normalni ekrani" (470x320) između 3 i 5 inča, hdpi gustoće (240 dpi) sa 34,9% udela, a iza njih su oni iste veličine sa xhdpi gustoćom, sa udelom od 24%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.