Bill Gates se vraća da spase Microsoft?


Prema pisanju nekih finansijskih medija, nedavni pad deonice Microsoft-a za 11 posto, izazvan kvartalnim financijskim izveštajem kompanije iz Redmonda, učinio je Steve Ballmera vrlo nezadovoljnom osobom koja očito nije u stanju da zauzda situaciju koja se događa sa jednim od najvećih tehnoloških giganata današnjice.

International Business Times piše kako bi ova situacija mogla dovesti do rešenja koje bi jedino moglo spasiti Microsoft, a to je da se osnivač kompanije Bill Gates vrati na mesto glavnog šefa (CEO-a), koje je napustio još 2000. godine. Gates je svoj poslednji radni dan u Microsoft-u sa punim radnim vremenom odradio 2008. godine, a od tada se nalazi na mestu "neizvršnog potpredsednika", što znači da radi onoliko koliko želi, što želi i kad želi.

Mada se do sada pričalo da će Ballmera smeniti trenutna šefica hardvera Julie Larson-Green, nova glasina na pozornicu nakon dugo vremena izvlači samog Gatesa, koji je do sada uvek govorio kako se više nema nameru ozbiljnije aktivirati u Microsoft-u, "mada će im uvek dati svoju podršku kada god zatreba".

Analitičari smatraju kako je vreme za to došlo, a Gates bi se mogao i sam osetiti dužan da pomogne kompaniji zbog koje je postao jedan od najbogatijih ljudi na svetu, od koje i dan danas zarađuje neverovatne količine novca koje nije u stanju potrošiti čak ni kada ih poklanja šakom i kapom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.