Google objavio rezultate tromesečnog poslovanja


Google je objavio finansijske rezultate za drugo tromesečije 2013. Prijavili su ukupne prihode od 14,11 milijardi USD (rast od 19% u odnosu na isto razdoblje lani), od čega je 12,1 milijardi došlo direktno od oglašivačkih usluga. Impresivna je i operativna dobit od 3,23 milijarde USD, u poređenju sa prošlogodšnjih 2,79 milijardi.

Udeo prihoda Motorole u ukupnim prihodima grupe nije zanemariv (998 miliona USD), ali ova divizija zabeležila je i operativni gubitak od 342 miliona USD.

Od ostalih zanimljivosti spomenutih u saopštenju za medije, navedimo kako Google trenutno broji oko 900 miliona aktivnih uređaja na Android-u s rastom od oko 1,5 milion na dan, a Play store beleži preko 50 milijardi preuzimanja aplikacija do sada.

Takođe su najavljene daljnje investicije u Google Glass, Google Fiber (uvođenje optičkih kablova u domaćinstva u SAD-u), ali novi proizvodi Motorole.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Laf kaže,

    Znaci, ni pomisljao nisam da su ovakve sume u pitanju, kad je rec o isplativosti google-a. Google izgleda zaradjuje maltene vise i od jedne Nemacke. Ovo su sume da se coveku zavrti u glavi.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.