Hakovan Konami


Nakon što je pre par dana objavljeno kao su Nintendo i Ubisost bili žrtve hakera, njima se kao žrtva pridružio još jedan poznati izdavač igara, Konami. Konami je u službenom saopštenju pozvao svoje korisnike na promenu lozinki, nakon što je otkriveno preko 35 hiljada neautorizovanih prijava na njihov sistem. Tako je u razdoblju od tri nedelje, od 13 juna do 7. jula, izvršen uspešan pristup u 35.252 naloga uz nešto manje od 4 miliona pokušaja (tačnije 3.945.927).

Kompanija je napad detektovala 8. jula zbog velikog broja greški pri prijavi. Kao i u prethodnim slučajevima Nintenda i Ubisoft-a ugroženi su korisnički podaci: korisnička imena, adrese korisnika, podaci o datumu rođenja, telefonski brojevi i adrese elektronske pošte, ali ti podaci nisu izmenjeni niti su korišćeni u svrhu dobijanja materijalne koristi.

Konami je u izjavi naveo kako korisnička imena i šifre korišćeni u napadu potiču iz spoljašnjeg izvora. Bezbednosni nivo i nadzot nadzor sistema podignuti su na viši nivo, ali nije navedeno imaju li napadači putem spoljašnjeg izvora još uvek pristup sistemu ili ne.

Na kraju treba navesti slične događaje u studijima Codemasters i Bohemia Interactive koji su takođe bili žrtve napada po istom principu te je i preporuka bila ista - promena lozinki.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.