Hakovan Ubisoft: Ukradeni podaci 58 miliona korisnika


Izdavač video igara Ubisoft upozorio je svoje korisnike da je "nezakonito pristupljeno" njihovim korisničkim imenima, e-mailovima i lozinkama, dok su podaci o debitnim i kreditnim karticama ostali sigurni.

U trenutku napada Ubisoft je u svojoj bazi podataka imao 58 miliona ljudi. U kompaniji smatraju da napad nije povezan sa ranijim upadima.

Prošle godine kompanija je morala da izda hitnu zakrpu, nakon što je otrivena rupa u bezbednosti njihovog dodatka pretraživačima Uplay, koja je cyberkriminalcima omogućavala da pokrenu zloćudni softver na računarima koji su instalirali ovaj dodatak.

U aprilu je privremeno obustavljena prodaja igara za PC platforme, nakon što su hakeri otkrili način da preuzmu softver sa njihove stranice bez plaćanja i ukrali kopiju još neobjavljenog naslova.

"Savetujemo svim našim korisnicima da promene svoje lozinke. Takođe preporučujemo da promene lozinke i za sve druge stranice i usluge koje nalikuju ovim. Naši bezbednosni timovi istražuju sve dostupne načine da proširimo i pojačamo naše bezebednosne mere, kako bismo bolje zaštitili naše korisnike. Nažalost, nijedna kompanija ili organizacija nije imuna na ovakve kriminalne napade", saopštili su iz Ubisoft-a.

Francuska kompanija najpoznatija je po svojim franšizama "Assassin's Creed", "Just Dance", "Splinter Cell" i "Far Cry".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.