Hakovane stranice su opasnije od namerno zloćudnih stranica


Unutar odeljka Safe Browsing u svojem izveštaju Transparency Report, Google je istaknuo kako korisnicima preti daleko veća pretnja od kompromitovanih legitimnih stranica putem kojih se distribuira zloćudni kod nego od stranica koje su ciljano zlonamerno napravljene.

Google navodi kako njegov Safe Browsing program pronalazi dnevno do 10.000 stranica sa zloćudnim sadržajem, ali ističe se kao su hakovane legitimne stranice najveći problem, odnosno njih 60% sadrži zloćudni softver, a 40% ih se iskorišćava za napade kojima se pokušava zavarati korisnik kako bi otkrio poverljive informacije.

Broj otkrivenih stranica nedeljno koje su ciljano napravljene za napade na korisnika brojile su se u stotinama do kraja 2009., kada je njihov broj naglo počeo rasti, da bi krajem prošle godine narastao na 6.000, ali od tada im broj ubrzano pada, pa je 9. juna Google ih izbrojao samo 3.091.

Ali daleko veći problem su kompromitovane legitimne stranice. Njih je početkom juna nedeljno otkrivano nešto manje od 40.000, što je pad sa više od 60.000 u julu prošle godine, i više od 76.000 u junu 2009.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.