iPhone 5 je najomraženiji telefon


Svaki put nakon što Apple predstavi novi model iPhone-a, računara ili novu verziju operativnog sistema brojni korisnici se okreću društvenim mrežama kako bi iskazali svoje (ne)zadovoljstvo sa predstavljenim novitetima.

Kompanija We Are Social istražila je kako su korisnici na društvenim mrežama reagovali na predstavljanje Apple-ovof poslednjeg telefona iPhone 5 (koji je predstavljen još u septembru prošle godine) i na predstavljanje još tri konkurentska modela – Nokijine Lumije 920, BlackBerry-ja Z10 i Samsung-ovog Galaxy-ja S4 te je, kako su objavili na Daily Mailu, na temelju tih informacija iPhone 5 proglašen "najomraženijim telefonom".

Naime, nakon što je Apple predstavio poslednji model iPhone-a, u dvadeset posto objava na društvenim mrežama korisnici su kritikovali ovaj telefon, dok je najbolje prošao Samsung čije je lansiranje Galaxy-ja S4 kritikovalo jedanaest posto korisnika.

Ekipa sa We Are Sociala nakon predstavljanja ovih telefona pretražila je informacije sa Twitter-a, blogova i foruma te su se korisnici, kada je iPhone u pitanju, najviše požalili na novi konektor za punjenje i povezivanje sa računarima i drugim uređajima tako da je za korišćenje starih punjača potreban poseban adapter koji je potrebno kupiti odvojeno.

Drugi veliki problem na koji su se korisnici požalili su Apple-ove mape koje su bile prepune grešaka i sa kojima je ova kompanija zamenila Google-ove mape te se na kraju čak i Tim Cook morao izviniti vlasnicima njihovih uređaja zbog lošeg kvaliteta.

Ed Kitchingman iz We Are Sociala rekao je kako su brandovi često kritikovani prilikom predstavljanja novih telefona ako njihovi uređaji ne donose neke veće novosti u odnosu na prethodne modele te su najuspješnija lansiranja proizvoda nakon kojih korisnici na društvenim mrežama pričaju o novim i inovativnim opcijama predstavljenih telefona.

Među navedena četiri telefona najbolje je prošao Samsung-ov Galaxy S4 koji je kritikovan u jedanaest posto objava, a čak 56 posto objava bilo je vezano uz nove opcije ovog telefona, najviše uz tehnologiju praćenja pogleda – za poređenje, prilikom predstavljanja iPhone-a, samo je 29 posto objava bilo vezano uz opcije ovog telefona.

Ipak, na Daily Mail-u napominju da je nakon lansiranja Apple-ovog telefona zabeleženo puno više objava (1,7 miliona) vezanih uz iPhone 5, nego nakon predstavljanja novog Galaxy-ja (140 hiljada), a što se tiče ostala dva modela, zabeleženo je oko 300 hiljada objava vezanih uz BlackBerry Z10 (18 posto negativnih) i 45 hiljada vezanih uz Lumiju 920 (15 posto negativnih).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.