iWatch zapravo nije sat?


Nakon što je prošlog meseca javnosti postala dostupna informacija o zahtevu za registracijom imena iWatch od strane Apple-a u Rusiji, kompanija sada isto čini i u Japanu, Meksiku, Tajvanu, Turskoj i Kolumbiji. Zanimljivo je da postupak registracije još uvek nije pokrenut u Evropskoj Uniji, za čije tržište je vlasnik imena iWatch italijanska kompanija Probendi.

Dok Apple u tajnosti priprema novi proizvod, javnost se kao i obično zabavlja spekulacijama o izgledu i funkciji nadolazećeg iWatch-a. Od svih do sada objavljenih, možda je najzanimljivija ona koja dolazi od Guardianovih kolumnista Dominica Rushea i Charlesa Arthura koji smatraju da novi proizvod uopšte neće biti ručni sat kako svi očekuju, već proizvod vezan uz televiziju, što navodno sugeriše i sama reč "Watch" u njegovom nazivu. Kako analitičari već godinama očekuju agresivni ulazak ove kompanije na tržište televizora, takav potez ne bi bio potpuno iznenađenje. Je li moguće da je Apple igrom reči (watch = gledati / ručni sat) naveo celi svet na pogrešan trag?

Jedno je sigurno, većina stručnjaka se slaže kako svedočimo stvaranju novog velikog Apple "branda", prvog od strane ove kompanije nakon smrti Stevea Jobsa, a čije je ime postalo svetski poznato čak i pre nego se ispostavilo o kakvom se uopšte uređaju radi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.